Brug af mundbind i Asien

Mundbind

Når rejsen skal planlægges er det vigtigt at følge kravene til at bærer mundbind i de enkelte lande. Du kan læse mere om dette på disse sider eller finde yderligere information i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Find dem her.

Bemærk endvidere at det kan være stor variation i hvor tilgængeligt mundbind er i det enkelte land. Det kan være man skal i special butikker eller kun kan købe mundbind online. Det anbefales derfor generelt at have mundbind med hjemmefra til hele rejsen.

Du kan klikke på hver land for neden for at komme ind på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor du kan læse mere om, hvordan situationen er i det land, som du skal besøge.

Krav til mundbind i Asien

Kina: Der er stor forskel på kravene til mundbind ift. de forskellige kinesiske provinser. Undersøg derfor hvad myndighederne påkræver i den provins du besøger. Dog er de overordnede krav I Kina, at du skal bruge mundbind i offentlig transport, hospitaler, offentlige institutioner som restauranter og museer. Det kan desuden være krævet at få målt ens temperatur ved forskellige offentlige rum. Det kan hænde, at du ikke må få adgang, hvis du ikke overholder kravene til mundbind og eller temperaturmåling.

Japan: Det er ikke obligatorisk at bære mundbind. Dog kan visse offentlige rum godt afvise dig, hvis du ikke benytter mundbind.

Vietnam: Der er ingen krav om mundbind. Dog anbefaler regeringen, at du bruger mundbind i større forsamlinger og i offentlig transport. Flyselskaberne har derimod krav om mundbind.

Scroll to Top