Bag om MediDen

Vi er en dansk producent og leverandør af medicinsk udstyr til sundhedssektoren og erhverv. Hos MediDen kan vi levere til alle, men vi har især stor erfaring med at forsyne tandlæger og fødevareindustrien.

I dag leverer vi blandt andet medicinsk udstyr til 40% af de danske tandlæger.

Vores motivation

Virksomheden er skabt af fagfolk, der ønsker at gøre en forskel i branchen. Med stor erfaring fra den medicinske forsyningskæde har vi gennem årene oplevet, at processen nogle gange er mere vanskelig, end den behøver at være. Desværre er det forbrugeren og miljøet, der betaler prisen. MediDen er skabt for at gøre produktionen og leverance af medicinsk udstyr bedre, billigere og mere grøn. Det er kernen af forretningen.

Direkte fra fabrikken til forbrugeren

Vores nøgleprodukter er engangshandsker og mundbind af højeste kvalitet. Ved selv at være producent springer vi et dyrt mellemled over, og af samme grund får du som kunde en ualmindelig god pris på medicinsk udstyr af højeste kvalitet, der efterlever alle internationale testformer og standarder.

Drømmen er en 100% cirkulær økonomi

Vi har en drøm om, at hele vores produktsortiment skal være et grønt, ansvarsfuldt valg. Vi ønsker at være dit kvalitetsstempel for et 100% grønt valg, når du handler medicinsk udstyr.

Det lyder jo alt sammen godt, men det er sværere end som så at praktisere, når produktet er en forbrugsvare – en engangs-forbrugsvare. Hos MediDen er vi godt på vej, og vi stopper ikke, før vi har en 100% cirkulær økonomi. I dag kan vi bryste os af et par vigtige grønne tiltag:

Mindre CO2-udledning

Vi har redesignet den klassiske emballage til engangshandsker, så æskerne fylder langt mindre i transporten. Det betyder, at vi har sparet 5,6 % af vores transport. Endnu vigtigere er det, at vi dermed har reduceret vores udledning af CO2 med 5,6 %. Forskellen er endnu større med vores nye emballage-reducerede mundbind, hvor vi kan have 53% mere i containerne og i bilerne ud til vores kunder.

Mindre ressourcespild

Vi producerer vores egne handsker og mundbind. Det har givet os muligheden for at reducere brugen af overflødige materialer, som belaster miljøet. Vi har blandt andet designet en emballage-reduceret version af vores mundbind-pakker med henblik på mindst muligt ressourceforbrug under fremstilling og transport. Emballagen er reduceret fra 4160 g til 1542 g. Det vil sige, at vi har fjernet 63% af emballagens mængde. Derudover er emballagen designet til at fylde mindre i både opbevaring og i affaldsbeholderen.

Mere genbrug i emballager

Vores emballager består af genbrugsmateriale. Eksempelvis indeholder æsken til MediDen Handsker cellulosefibre, som kan genanvendes op til syv gange. Vores mål er at kunne genbruge alt fra vores produkter.

Miljøvenlige støtteprojekter

Vi har allieret os med en række støtteprojekter, som har samme grønne ambitioner som os. Her kan vi eksempelvis nævne FleXskrald. Initiativet er støttet af EU’s strukturfond og har til formål at indhente skrald på en bæredygtig måde, hvor skraldet transporteres af eldrevne køretøjer, og hvor skraldet sorteres og genbruges ordentligt. Vores website er desuden også CO2-neutralt. Se alle de formål, vi støtter.

Scroll to Top