Brug af mundbind i endnu flere lande

Mundbind

Når rejsen skal planlægges er det vigtigt at følge kravene til at bærer mundbind i de enkelte lande. Du kan læse mere om dette på disse sider eller finde yderligere information i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Find dem her.

Bemærk endvidere at det kan være stor variation i hvor tilgængeligt mundbind er i det enkelte land. Det kan være man skal i special butikker eller kun kan købe mundbind online. Det anbefales derfor generelt at have mundbind med hjemmefra til hele rejsen.

Du kan klikke på hver land for neden for at komme ind på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor du kan læse mere om, hvordan situationen er i det land, som du skal besøge.

Krav til mundbind i endnu flere lande

Nordamerika: Myndigheder i USA opfordrer til, at man bærer mundbind udenfor hjemmet. Der er dog forskel på staterne, da nogle af staterne i USA har krav om mundbind ved f.eks. fødevarebutikker, apoteker mm. Undersøg derfor hvad myndighederne siger om den amerikanske stat, som du skal besøge.

Australien: Der er på nuværende tidspunkt ingen generelle krav om at bære mundbind på Island.
Der er en vis usikkerhed om hvorvidt det er krav at bære mundbind i lufthavne, så tjek dette med luftfartsselskabet inden afrejse eller medbring mundbind for en sikkerheds skyld.

New Zealand: Det er ikke obligatorisk eller anbefalet af bruge mundbind. Dog opfordrer regeringen i New Zealand til at vedligeholde god håndhygiejne.

Brasilien: Det er obligatorisk at bære mundbind i Brasilien i offentlige rum, offentlig transport, supermarkeder mm. Der kan gives bøder, og størrelsen af disse bøder kan variere fra område til område. Husk derfor dit mundbind.

Argentina: Brugen af mundbind varierer fra by til by og provins til provins i Argentina. Undersøg derfor hvad myndigheder siger om det område, som du skal besøge. Dog er reglerne i hovedstaden Buenos Aires, at det er obligatorisk at bruge mundbind eller dække næse og mund til, hvis man er på offentligt område, transport eller offentligt rum som butikker og banker. Brud på disse kan medføre en bøde.

Chile: Det er obligatorisk at bære mundbind i Chile, når du befinder dig i en lukket offentlig rum, hvor der er mere end 10 person. Dette gælder desuden i offentlig transport (taxa, lufthavn), supermarkeder, elevator og arbejdspladser. Der kan gives bøder, hvis du ikke bruger mundbind.

Sydafrika: Det er obligatorisk at bære mundbind i Sydafrika. Hvis du ikke bærer et mundbind, kan du blive nægtet adgang til forskellige områder.

Scroll to Top