Brug af mundbind i Europa

Mundbind

Når rejsen skal planlægges er det vigtigt at følge kravene til at bærer mundbind i de enkelte lande. Du kan læse mere om dette på disse sider eller finde yderligere information i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Find dem her.

Bemærk endvidere at det kan være stor variation i hvor tilgængeligt mundbind er i det enkelte land. Det kan være man skal i special butikker eller kun kan købe mundbind online. Det anbefales derfor generelt at have mundbind med hjemmefra til hele rejsen.

Du kan klikke på hver land for neden for at komme ind på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor du kan læse mere om, hvordan situationen er i det land, som du skal besøge.

Krav til mundbind i Europa

Tyskland: Det er lovkrav at bære mundbind under offentlig transport og i alle butikker. Dette gælder også i turistbusser under kørsel eller på tyske tankstation, hvis man skal ind i butikken for at handle/betale benzin. Der kan være delstater, hvor kravene er anderledes så forbliv altid opdateret omkring lokale regler undervejs på din tur. De tyske myndigheder håndhæver mundbindskravet, og det giver en bøde på 5.000EUR, hvis du ikke bruger korrekt mundbind.

Forbruget af mundbind i Tyskland er større end i Danmark på nuværende tidspunkt, så det er ikke sikkert der er mulighed for at købe mundbind under rejse. Der rådes derfor til at medbringe mundbind på turen.

Tyrkiet: I de fleste provinser i Tyrkiet skal du bære mundbind uden for dit hjem. Der er dog forskelle på de forskelle områder i Tyrkiet så hold øje med netop det område, hvor du skal være. Du kan risikere at få en bøde på 3100 kr., hvis du ikke bærer mundbind.

Norge: Der er dog på nuværende tidspunkt ingen generelle krav om at bære mundbind på Norge. Der er en vis usikkerhed om hvorvidt, at det er krav at bære mundbind i lufthavnen, så tjek dette med luftfartsselskabet inden afrejse eller medbring mundbind for en sikkerheds skyld.

Island: Udenrigsministeriet anbefaler, at man skal være opmærksom overfor smittefare. Du skal registrere dig hos myndighederne i Island inden indrejse, da du skal i 14 dages karantæne medmindre, at du som rejsende kan fremvise en negativ COVID-19 test.Der er på nuværende tidspunkt ingen generelle krav om at bære mundbind på Island. Dog opfordres det, at folk holder 2 meters afstand, og benytter sig af håndsprit og handsker. Der er en usikkerhed om, hvorvidt det er krav at bære mundbind i lufthavne så tjek dette med luftfartsselskabet inden afrejse og medbring mundbind for en sikkerheds skyld.

Frankrig: Det er lovpligtigt at benytte mundbind ved brug af offentligt transport og i taxaer. Hvis ikke kan du få en bøde på 135 euro. Det er dog ikke lovpligtigt at bære mundbind i det offentlige rum, dog kan nogle butikker godt kræve, at du bruger mundbind. Hvis ikke kan du godt risikere at blive afvist ved indgangen.

Storbritannien: Det er lovpligtigt at bruge mundbind i offentlig transport samt i nogle butikker i hele Storbritannien. I Skotland er reglementet udvidet, da mundbind også gælder alle butikker.

Italien: I Italien er det lovpligtigt at bære mundbind i alt offentlig transport samt taxaer. Dette gælder desuden offentlige indendørs arealer (butikker, museer mm.) og i alle offentlige rum, hvor der ikke kan afholdes en meters afstand mellem folk.

I nogle supermarkeder og butikker er det desuden obligatorisk at bruge handsker. Nogle regioner har gjort det obligatorisk at bruge mundbind offentligt både indendørs og udendørs, da du kan risikere at få en bøde og i særlige tilfælde fængsel. Derfor er det særlig vigtigt at medbringe mundbind på din tur.

Spanien: Det er obligatorisk at bruge Mundbind i Spanien, hvis du er i det offentlige rum, og ikke kan forblive på 1½ meter afstand til andre. Derudover skal du bruge mundbind i det offentlige rum. Myndigheder opfordrer også til, at man bruger handsker og holder social distance i supermarkeder og butikker.

Grækenland: Det er obligatorisk at bruge mundbind i Grækenland i offentlig transport (færger, taxi mm.), læger, hospitaler, apoteker, laboratorier, lukkede rum såsom elevatorer og storcentre. Overholder du ikke kravet på mundbind, kan du få en bøde på 150 Euro. Derudover anbefaler de græske myndigheder, at du bærer mundbind på kontorer, skoler, supermarkeder, butikker osv

Scroll to Top