Mundbind på rejsen og i lufthavnen

Krav til mundbind i lufthavne

Fra 15. juni 2020 er det krav at der bæres mundbind i alle lufthavne i Danmark.

Europæiske lufthavne

Danmark følger de allerede eksisterende regler fra det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, EASA, således retningslinjerne bliver de samme på tværs af alle europæiske lufthavne. Det vil sige, at det er krav, at der bæres kirurgisk mundbind i alle Europæiske lufthavne.

Når rejsen skal planlægges, er det vigtigt at følge kravene til, at bære mundbind i de enkelte lande. Du kan læse mere om dette på disse sider eller finde yderligere information i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Find dem her.

Vær også opmærksom på at det kan være stor variation, i hvor tilgængeligt mundbind er i det enkelte land. Det kan være man skal i specialbutikker, eller kun kan købe dem online. Det anbefales derfor at have mundbind med til hele rejsen.

Ikke europæiske lufthavne

Kravene for at bære mundbind i ikke europæiske lufthavne er ikke helt klare, men de fleste steder er dette også lovkrav. Forhør dig hos dit luftfartsselskab inden afrejse da der kan være stor forskel på de forskellige lufthavnsselskaber, og deres ønsker og krav.

Husk at købe mundbind til rejsen med fly således du undgår, at skulle lede forgæves efter mundbind ved ankomst til lufthavnen. Prisen på mundbind i lufthavnen kan også være høj, og derfor kan det både være økonomisk og sikkerhedsmæssigt fornuftigt at medbringe dine egne mundbind. Derfor vil InnoPrevent også nævne vores rejsesæt, da rejsesættet er den nemmeste måde for dig at sikre, at du har de rigtige midler, som du kan medbringe i et fly.

Scroll to Top